субота, 09 лютого 2019 09:05
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Совість загризе

– Знайомий Олег позичив у колеги 4 тисячі доларів. Без розписки. А потім звільнився і з'їхав на іншу квартиру. І ніхто ж його не вбиває, – розповідає Ігор.

Говоримо про пару одеситів, яких біля суду в Миколаєві з рушниці розстріляв родич. Кілька років тому позичив у подружжя 40 тисяч доларів. Не віддавав. Ті звернулися до суду. 30 січня він ухвалив рішення на їхню користь. Учасники засідання вийшли на вулицю. Позичальник дістав із машини зброю і вбив подружжя.

– Страшна історія. Я маю купу знайомих, які часто борги не повертають. Правда, беруть невеликі суми. Олег їх усіх переплюнув, – продовжує Ігор. – Узяв валюту ще на початку літа в колеги. Наплів про хвору матір. Той, наївний, дав. А Олег за них купив авто. На роботу ним не їздив, щоб не видати себе. А як хитро далі зробив: коли цей колега пішов у відпустку, звільнився. Квартиру іншу зняв. Каже: "Так вийшло. Але про борг пам'ятаю. Віддам колись". Я йому не вірю. Насправді, радіє, що людину надурив. Я би здав. Але боюся, як щось йому зроблять – мене совість загризе.

На вихідних списуємося з Ігорем у Facebook. Жартома цікавлюся, чи живий ще знайомий.

– Тут ціла драма сталася, – відказує Ігор. – На днях з Олегом у супермаркеті зустрілися. Побитий – очі запливли, ніс зламаний. Через спільних знайомих колега таки дізнався, куди він з'їхав. Прийшов із родичем вибивати борг. Лупили Олежку, аж іскри сипалися. А потім пішли. Питаю: "Заяву в поліцію подаватимеш?"

– А він що? – цікавлюся.

– Посміхнувся: "Ні, бо того ж дня колега злякався відповідальності і запропонував: я не подаю заяву про побиття, а він забуває про борг. Ідеальна угода"

Зараз ви читаєте новину «Совість загризе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути