неділя, 18 лютого 2024 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

З'явилися подробиці про страту українських військових у Авдіївці та Веселому

З'явилися подробиці про страту українських військових у Авдіївці та Веселому
З'явилися подробиці про страту українських військових у Авдіївці та Веселому. Фото: скріншот

Російські окупанти розстріляли шістьох полонених ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Ще двох воїнів - поблизу села Веселе Бахмутського району.

За фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених розпочато розслідування, повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли двох українських захисників, які потрапили у полон: відео

"18 лютого 2024 року в одному з Тelegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл шістьох полонених ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію. Також виявлено відеозапис з фрагментом вбивства ще двох воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району", - сказано в повідомленні.

На записі з камери дрона видно, як сьогодні під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї.

Російські загарбники розстріляли шістьох полонених українських воїнів на позиції Музей ("Зеніт") в Авдіївці.

Українські військові залишилися там під час відходу ЗСУ з міста. Воїнів з відео, яке поширили в мережі російські пропагандисти, впізнали їхні побратими, повідомляють аналітики DeepState.

На опублікованих кадрах видно розстріляні тіла у приміщенні Гаража №1. Зазначається, що Музей знаходився на території колишньої військової частини "Зеніт".

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці про страту українських військових у Авдіївці та Веселому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути