середа, 13 вересня 2017 04:46

З'явилися подробиці плану Росії щодо миротворців на Донбасі

З'явилися подробиці плану Росії щодо миротворців на Донбасі
Росія пропонує ввести миротворців ООН на Донбас на шість місяців. Фото: 112

Росія підготувала проект резолюції Ради Безпеки ООН про створення озброєної стрілецькою зброєю місії для захисту спостерігачів ОБСЄ на сході України на початковий період в шість місяців. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на копію проекту.

Згідно з документом, місія ООН повинна бути заснована "після повного розведення сил і засобів сторін від фактично існуючої лінії зіткнення".

Глава майбутньої місії, як пропонують в Москві, буде доповідати безпосередньо генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу.

"Рекомендації генсека ООН щодо чисельності та національного складу майбутньої місії, а також її повноважень, повинні бути погоджені з урядом України та з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей", - наголошується в проекті резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив нову заяву про миротворців на Донбасі

Нещодавно президент РФ Володимир Путін заявив, що присутність миротворців ООН на Донбасі пішло на користь вирішення конфлікту на сході України, і доручив російському МЗС внести відповідний проект резолюції на розгляд РБ ООН.

Представник України на переговорах у Мінську, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook заявила, що мови про миротворців тільки уздовж лінії розмежування йти не може.

"Миротворці повинні бути введені на всю окуповану росіянами територію, щоб моніторити ситуацію з безпекою і демілітаризацію, їх мандат повинен закінчуватися на українсько-російському кордоні", - вважає Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці плану Росії щодо миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути