Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2018 09:24

З'явилися подробиці ліквідації Захарченка

З'явилися подробиці ліквідації Захарченка
Вибуховий пристрій спрацював за допомогою телефонного дзвінка

Вибуховий пристрій, в результаті спрацювання якого загинув глава ДНР Олександр Захарченко, за попередніми даними, було закладено в люстру або торшер у приміщенні.

Про це з посиланням на неназвані джерела повідомляє газета "Коммерсантъ".

Щоб воно спрацювало, достатньо було зателефонувати. Встановити бомбу таким чином без допомоги "своїх" було неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку скасували свято 1 вересня

Кафе належало начальнику охорони глави ДНР, у нього часто бували високопоставлені гості, тому "Сепар" ретельно охоронявся. Пособників злочину у зв'язку з цим донецькі силовики шукають серед найближчого оточення Захарченка. Людина, яка привела вибуховий пристрій в дію, як вважають співрозмовники видання, у момент вибуху була поруч з кафе і бачила, коли Захарченко приїхав на місце. Дзвінок, який привів у дію вибуховий пристрій, він зробив, як тільки глава ДНР увійшов всередину закладу.

31 серпня вбили Олександра Захарченка. Він - четвертий ліквідований донецький ватажок бойовиків. У жовтні 2016 року в Донецьку, в ліфті свого будинку підірвали Арсена Павлова, на прізвисько "Моторола". У лютому 2017 року ліквідували командира батальйону "Сомалі" Михайла Толстих на прізвисько "Гіві". 17 травня 2018-го, бійці ЗСУ ліквідували командира бригади Олега Мамієва, прізвисько "П'ятнашка".

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці ліквідації Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути