Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2017 15:46

Звільненим з полону бійцям виплатять компенсацію

Звільненим з полону бійцям виплатять компенсацію
Українським бійцям, які повернулися з полону, влада обіцяє грошову компенсацію

Звільнені бійці отримають від держави грошову компенсацію. Час перебування в полоні чоловікам зарахують як трудовий стаж.

"Наша пропозиція буде в тому, щоб надати кожному з тих, кого вчора звільнили, по 100 тисяч гривень. Період, коли людина незаконно утримувалася бойовиками, буде зарахований у трудовий стаж. Якщо військовослужбовець потрапив у полон, цей термін йому зарахують як учаснику бойових дій - у потрійному варіанті", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка підтвердили старт нового обміну заручниками

Нами підготовлений проект постанови про надання матеріальної допомоги кожному з тих, хто звільнений. Зараз на місця йдуть мої доручення, щоб кожне управління соціального захисту за адресою вивчило потреби цих людей: у когось - працевлаштування, в когось - реабілітація, комусь треба полікуватися", - сказав міністр.

Наступний обмін заручниками може відбутися за кілька місяців - до президентських виборів у Росії. Про це сказав Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Зараз ви читаєте новину «Звільненим з полону бійцям виплатять компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути