пʼятниця, 31 травня 2019 12:48

Зустріч Зеленського і Путіна прокоментував Пєсков

Зустріч Зеленського і Путіна прокоментував Пєсков
Конкретних планів щодо саміту в Росії нема. Фото:media.pogliad.ua

Росія не має конкретних планів щодо саміту учасників "нормандського формату" про врегулювання ситуації на Донбасі.

Після того, як в Україні з'явився новий президент, знову активно відновилося обговорення проблематики невиконаних Мінських домовленостей, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ми знаємо, що у президента України були контакти з міністром закордонних справ згаданих країн ("нормандського формату". - Gazeta.ua). Ця тематика обговорювалася, але поки конкретних якихось спроб немає", - сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандські переговори" відроджуються - Порошенко

Так він прокоментував повідомлення про те, що новий президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з Володимиром Путіним у "нормандському форматі".

"І, звичайно, є необхідність продовжити обговорення і в "нормандському форматі". Разом із тим для того, щоб ця зустріч на вищому рівні відбулася, необхідно, щоб дозріли відповідні умови, необхідно, щоб було розуміння щодо готовності української сторони йти на виконання Мінських домовленостей, йти на прямий контакт із представниками самопроголошених республік", - сказав прес-секретар президента РФ.

За його словами, "все це вимагає подальшого прояснення".

Анонсована Петром Порошенком зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" з новим президентом Володимиром Зеленським може не відбутися. Про це попередив директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Олексій Макеєв.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського і Путіна прокоментував Пєсков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути