пʼятниця, 28 липня 2017 19:19

"Зуби вибили. Повели до берега річки" - з'явились подробиці розстрілу 17-річного Чубенка

"Зуби вибили. Повели до берега річки" - з'явились подробиці розстрілу 17-річного Чубенка
Як розстрілювали Чубенка. Фото: 62.ua

Опублікували уривки з допиту свідків і учасників вбивства 17-річного Степана Чубенка.

"Штовхали з ноги, поки сидів, пов'язаний, під комендатурою. Зуби вибили. Повели до берега річки. Руки скрутили за спиною скотчем, футболку на голову. Кросівки з нього перед розстрілом зняли, мародери. "Керч" вистрілив у потилицю. Всього п'ять пострілів", - повідомив свідчення очевидців слідчий, повідомляє "Нова газета".

Допитали бойовика Москальова із позивним "Жора". Брав участь у розстрілі юнака. Розповів, що колишній командир батальйону бойовиків ДНР "Керч" Вадим Погодін підозрював Чубенка в участі в "Правому секторі". Вважав причетним до подій 2 травня 2014 року в Одесі. Наказав бойовикам Сухомлинову і Москальову вбити хлопця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент нагородив загиблих на Донбасі Джозефа Стоуна та Степана Чубенка

"Сухомлинов М. В, перебуваючи на краю окопу, зробив постріл в область потилиці неповнолітнього Чубенко С. В., який перебував на колінах в окопі зі зв'язаними за спиною руками. Враховуючи, що після пострілу Чубенко С. В. подавав ознаки життя, Погодін В. О. взяв у Сухомлинова пістолет і зробив ще не менше чотирьох пострілів в потиличну область голови Чубенка С. В., від яких той помер на місці", - йдеться в документі слідства.

Москальову наказали поховати Чубенка.

17-річного Степана Чубенка терористи ДНР викрали в 2014 році. За те, що він носив синьо-жовтою стрічку, Степан піддавався жорстоким тортурам в Донецьку. Пізніше його вбили.

Зараз ви читаєте новину «"Зуби вибили. Повели до берега річки" - з'явились подробиці розстрілу 17-річного Чубенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути