пʼятниця, 17 червня 2022 21:20

ЗСУ вигнали окупантів з Лисичанська - Гайдай

Збройні сили України повністю контролюють Лисичанськ у Луганській області.

У місто завозять гуманітарні вантажі, а також є можливість евакуюватися. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у вечірньому зведенні, передає Gazeta.ua.

Автор: Telegram-канал
  ЗСУ повністю контролюють Лисичанськ
ЗСУ повністю контролюють Лисичанськ

За його словами, у Лисичанську повністю знищена інфраструктура — немає ні води, ні газу. Хоч місто обстрілюють не так часто, як Сіверськодонецьк, але обстріли потіжніші, додав він.

"Траса "Лисичанськ-Бахмут" орками не контролюється, але постійно обстрілюється, дорога не проїзна", — зазначив Гайдай.

Окрім Лисичанська, є можливість евакуюватися з Гірської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація важка, орки поки що не закінчуються" - Гайдай

"Під масованими обстрілами росіян всі вільні населені пункти області. Найгарячіша точка - Сіверськодонецьк. В обласному центрі тривають вуличні бої, орки контролюють більшу частину міста. Російські солдати масово гинуть, але їм на заміну щодня прибувають все нові і нові вбивці. Сіверськодонецьк руйнують "в нуль", — розповів Гайдай.

Він додав, що вивезти людей з Сіверськодонецька та хімічного заводу "Азоту" — неможливо.

"Це небезпечно, ризикувати нашими мешканцями ми не можемо. Гарантії безпеки від росіян — це ніщо. Вони жодного разу не тримали слова", — зауважив голова ОВА.
Російські окупанти 16 червня обстріляли Лисичанськ. Терористи поцілили у будівлю, де переховувалися люди. Також росіяни обстріляли профілакторій, внаслідок чого будівля зруйнувалася.
В цей же день росіяни накрили місто з авіації. У результаті удару - щонайменше троє загиблих і семеро поранених.

The New York Times опублікувала фотографію братської могили в Лисичанську Луганської області. За даними журналістів, могила на околиці міста. І, судячи із знімка, це незакопана траншея. Загалом у ній, за словами українських військових, лежать майже 300 тіл мирних мешканців. Які загинули внаслідок обстрілів у Лисичанську, Сіверськодонецьку та Рубіжному за останні місяці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вигнали окупантів з Лисичанська - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути