вівторок, 30 січня 2024 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відзвітували про ситуацію на передовій - свіже зведення

ЗСУ відзвітували про ситуацію на передовій - свіже зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 706-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни. Використовуючи тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів по численних цивільних об'єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 70 бойових зіткнень, повідомив уранці 30 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Авіація Сил оборони завдала ударів по 20 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по двох засобах протиповітряної оборони, чотирьох артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід на стандарти НАТО - аналітики оцінили прогрес України

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп'янському напрямку відбито сім атак ворога біля Синьківки та східніше Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили чотири атаки окупантів в районах Серебрянського лісництво Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника поблизу Багданівки та Іванівського Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 16 атак окупантів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та ще вісім атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку наші воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито вісім атак.

На Шахтарському напрямку захисниками відбито дві атаки ворога в районі Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили дві атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив вісім безуспішних штурмових дій.

Від початку повномасштабної війни і до 25 січня 2024 року сухопутні війська Росії втратили в Україні близько 2,6 тис. основних бойових танків та 4,9 тис. інших бойових броньованих машин. Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж 2022 року, повідомило 29 січня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відзвітували про ситуацію на передовій - свіже зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути