Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відзвітували про ситуацію на фронті - ранкове зведення

ЗСУ відзвітували про ситуацію на фронті - ранкове зведення
На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді 16 штурмовим діям противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 189 бойових зіткнень.

Агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах п'ять ракетних ударів (із застосуванням семи ракет), повідомив 2 липня Генеральний штаб Збройних сил України. А також 49 авіаційних ударів (задіяв 78 КАБів), здійснив майже 4,6 тис. обстрілів, зокрема 146 - із використанням реактивних систем залпового вогню.

"За добу, що минула авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили один склад боєприпасів, один засіб ППО, дві артилерійські системи, дві станції РЕБ/РЛС, 15 районів зосередження особового складу та ОВТ противника", - звітує Генштаб.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації. Загалом тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Глибоке.

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 17. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Берестового та Піщаного Харківської області; Стельмахівки Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 545 тис. окупантів

На Лиманському напрямку ЗСУ стали на заваді 16 штурмовим діям противника в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське і Торське Луганської області.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 21 атаку в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили сім спроб противника прорвати оборону ЗСУ в районах Кліщіївки і Нового Донецької області.

На Торецькому напрямку противник вчинив 28 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

"На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 49 атак московитів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Восход, Яснобродівка і Нетайлове Донецької області, - сказано в повідомленні.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де РФ 10 разів намагалася прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 14 штурмів наших позицій в районі Водяного, Макарівки та Урожайного Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення в районах Новоданилівки, Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.

На Придніпровському напрямку окупанти намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі дев'ять атак росіян успіху не мали.

Російські окупанти на Харківщині могли втратити цілу бригаду у Вовчанську, пишуть західні ЗМІ. Аналітики зазначають, що наступ російських військ на Харківську область міг мати на меті захопити широку і глибоку смугу території, щоб наблизити важку артилерію до Харкова.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відзвітували про ситуацію на фронті - ранкове зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути