четвер, 30 червня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відкинули окупантів від Бахмута. Ворог рахує втрати

ЗСУ відкинули окупантів від Бахмута. Ворог рахує втрати
На Донбасі ворог перегруповується і обороняється. Обстрілює позиції наших військ. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат в районах населених пунктів Клинове і Новолуганське. Відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС.

В обох випадках ворог відійшов. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Окупанти обстріляли Берестове, Покровське і Званівку. З авіації вгатили в районі Покровського.

На Слов'янському напрямку ворог перегруповує війська та обороняється. З артилерії різних калібрів обстріляв район Мазанівки, Дібрівного та Краснопілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На околицях Лисичанська тривають бої – Гайдай

Противник намагається блокувати Лисичанськ за підтримки артилерії. Хоче взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут.

Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам'янка та Сіверськ. Завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Веде наступ поблизу Верхньокам'янки та штурмує Лисичанський нафтопереробний завод. Бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому противник обстрілював райони Водяного, Авдіївки, Мар'їнки, Вугледара, Полтавки, Новоукраїнського, Новосілки та Оріхова. Завдав авіаційних ударів по наших позиціях поблизу Авдіївки та Щербаків. Намагався вести штурмові дії у районі Павлівки. Успіху не мав. Відійшов.

На Краматорському напрямку ворог активних бойових дій не вів. Обстрілював наші позиції з артилерії.

У Лисичанську тривають запеклі бої. Росіяни мають кількісну перевагу в техніці й солдатах. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Окупанти намагаються прорвати оборону наших захисників. Загарбники обстрілюють місто з усієї можливої зброї. Гайдай каже, що окупанти вже відзвітували про оточений Лисичанськ. Але вчора наша машина привезла гуманітарну допомогу і повернулась назад на склади. Це говорить про те, що оточення немає, каже.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відкинули окупантів від Бахмута. Ворог рахує втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути