Ексклюзиви
четвер, 24 серпня 2023 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються вперед на півдні – актуальні карти війни в Україні
7

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України мають значний успіх на південному фронті у Запорізькій області та продовжують зусилля з форсування Дніпра на Херсонщині.

Сили оборони б'ються за Кліщіївку, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

23 серпня російська армія продовжила обмежені наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не досягла там жодних підтверджених успіхів. Росіяни вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки в 16 км на південний захід від Сватового.

Російські війська продовжили наступ у районі Вільшан в 13 км на північний схід від Куп'янська, де начебто захопили український опорний пункт. Невідомі російські добровольчі батальйони проводять штурм біля Білогорівки в 12 км на південь від Кремінної і напівоточують українські сили в населеному пункті, заявляють в РФ. Водночас в ISW не спостерігають візуального підтвердження російських позицій у цьому районі.

Російські джерела стверджували, що українські сили здійснили невдалі наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 23 серпня. Підрозділи окупантів відбили українські штурми поблизу Ямполівки в 17 км на захід від Кремінної, Торського, Діброви та Серебрянського лісництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові попередили про загрозу 24 серпня

ЗСУ 23 серпня продовжували наступальні дії в районі Бахмута, але не просунулися. Російські та українські сили зіткнулись в південній частині Кліщіївки у 7 км на південний захід від міста-фортеці. Російські війська продовжили наземні атаки в районі Бахмута, але не просунулися також.

Армія РФ здійснила контратаку поблизу Кліщіївки. Російські джерела заявили, що 23 серпня українські війська продовжували наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк, але не просунулися. Російське Міноборони стверджувало, що підрозділи російського Південного угруповання військ відбили українську атаку поблизу Невельського (безпосередньо на захід від Донецька).

23 серпня російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, але не зробили жодного заявленого чи підтвердженого просування. Сили РФ безуспішно атакували поблизу Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки), у Мар'їнці та на південних підступах до Авдіївки.

Українські війська продовжували обмежені наступальні операції в районі кордону західної Донецької та східної Запорізької областей і не робили жодних підтверджених або заявлених наступів 23 серпня. Російські військові блогери стверджували, що ЗСУ здійснили невдалі атаки поблизу Приютного у 15 км на південний захід від Великої Новосілки та Урожайного в 9 км на південь звідти.

Наші воїни вчора продовжували наступальні операції та досягли значних тактичних успіхів у західній частині Запорізької області. Просувалися на південний схід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова) та на північний захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Геолокаційні кадри від 23 серпня показують, що українські сили встановили прапор у південному Роботиному. Це вказує на те, що російські сили, ймовірно, мають обмежені позиції, що залишилися в селі.

Українські сили мали успіхи на напрямках Новоданилівка в 5 км на південь від Оріхова та Новопокропівка, що за 13 км на південний схід звідти.

ЗСУ продовжують форсувати Дніпро в Херсонській області. Намагаються закріпитися під Олешками.

Розпочалася 547-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Протягом доби відбулось 23 бойових зіткнення. Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються вперед на півдні – актуальні карти війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути