пʼятниця, 09 лютого 2024 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулися вперед - свіжі карти боїв
9

Сили оборони продовжують вести бойові дії одразу на декількох ділянках фронту. На Донбасі українські та російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Кремінної.

Російська армія на Куп'янському напрямку зосереджує зусилля на захопленні Синьківки, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

"8 лютого тривали позиційні бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці немає. Окупанти на Куп'янському напрямку зосереджують зусилля на захопленні Синьківки, щоб створити в захопленому населеному пункті пункти управління, склади та пункти тимчасової дислокації", - сказано в звіті американських аналітиків ISW.

Українські та російські сили нещодавно підтвердили просування поблизу Кремінної. Геолокаційні кадри за 8 лютого показують, що ЗСУ нещодавно просунулися на північ від Білогорівки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 8 лютого, свідчать, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Діброви.

Карти американського Інституту вивчення війни (ISW)
Фото: ISW
Карти американського Інституту вивчення війни (ISW)
Карти американського Інституту вивчення війни (ISW)
Карти американського Інституту вивчення війни (ISW)
Карти американського Інституту вивчення війни (ISW)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ спалили ворожого "Алігатора": подробиці

Поблизу Бахмута 8 лютого тривали позиційні бої. Водночас підтверджених змін на лінії фронту нема. Бойові дії тривали поблизу Богданівки, в напрямку Іванівського та Часового Яру, і поблизу Кліщіївки.

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри від 7 лютого показують, що війська РФ незначно просунулися на сході Степового.

Армія ворога нещодавно просунулася також на південь від Донецька на тлі позиційних боїв у цьому районі. Бойові дії точилися поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

8 лютого на заході Запорізької області тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Вони йшли поблизу Вербового, Новопрокопівки та Роботиного.

Тривали позиційні бої на лівому березі Херсонщини, зокрема в Кринках. Російські війська не використовують там бронетехніку для штурму східного берега Дніпра. На півдні російське командування заборонило російським силам у цьому районі робити це.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 8 лютого склали 392 380 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 910 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. За добу ЗСУ знищили вертоліт і 11 танків.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулися вперед - свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути