Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 09:58

ЗСУ показали, як збивають ворожі безпілотники поблизу Криму

ЗСУ показали, як збивають ворожі безпілотники поблизу Криму
ЗСУ провели масштабні навчання. Фото: donpatriot.news

Військові ЗСУ тренувалися знищувати ворожі безпілотники поблизу адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом.

"Безпілотні літальні апарати в навчальних цілях підіймаються в небо декілька разів на тиждень, і вдень, і вночі. Така інтенсивність обумовлена необхідністю вдосконалення навичок з прикриття критичних об'єктів військової та цивільної інфраструктури від дій малих безпілотних літальних апаратів та постійного підтримання вишколу воїнів-зенітників", - зазначив командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, українські військові наочно продемонстрували хибність думки деяких експертів про безуспішність боротьби з безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подолати дракона: українські військові провели навчання на британському есмінці

"Якщо в підрозділі методично грамотно організовано певну роботу й добре підготовлений особовий склад, знищити навіть таку малорозмірну ціль абсолютно реально. Запорукою цього, є чіткий розподіл між наявними силами та засобами, що призначені для боротьби з БПЛА. За цих умов час від візуального виявлення ворожого безпілотника, визначення параметрів його руху до вогневого ураження цілі наявними засобами є мінімальним", - зауважив Наєв.

Під час командно-штабних навчань "Об`єднані зусилля-2020" на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області, куди приїхав президент Володимир Зеленський, стався курйозний інцидент. Президент хотів подивитися на роботу американського протитанкового ракетного комплексу Javelin, але той не спрацював.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ показали, як збивають ворожі безпілотники поблизу Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути