Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на сході просуваються вперед: показали актуальні карти боїв
8

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ одразу на кількох напрямках. Діють на північ і південь від Бахмута Донецької області. ЗСУ за минулий тиждень звільнили від окупантів 4 кв. км на цьому напрямку.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Армія РФ нібито просунулася під час наступальних операцій у районі Сватового 24 липня. Водночас в ISW не спостерігали жодних візуальних підтверджень цих російських заяв. Вони можуть бути спробою ворога перебільшити реальні досягнення.

Водночас наші воїни провели обмежені контратаки в районі Сватового 24 липня. Геолокаційні кадри свідчать, що російські сили могли здійснити незначне просування на південь від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЗСУ здійснили невдалу наземну атаку на захід від Кремінної поблизу Торського. Продовжували обмежені наступальні дії поблизу Кремінної. Відбили російські атаки на північний захід від Оріхово-Василівки, поблизу Богданівки, на південь від Іванівського і на захід від Кліщіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили за тиждень понад 16 кв. км

Україна вела контрнаступальні дії на північ і південь від Бахмута. Станом на 24 липня ЗСУ просувалися там вперед повільно, але впевнено.

Українські сили просунулися в напрямку Оріхово-Василівки, вийшли на околиці Кліщіївки та впритул до Андріївки. Тим часом російські джерела стверджують, що під Кліщіївкою точаться інтенсивні бої.

Війська РФ відчувають значні труднощі з обороною позицій на південному фланзі Бахмута через відсутність ротації та ефективної української радіоелектронної боротьби.

ЗСУ відбили російські атаки поблизу Авдіївки, Невельського, Первомайського, Мар'їнки та Красногорівки.Окупанти ж не припиняють вести наступальні дії для встановлення контролю над Авдіївкою та Мар'їнкою.

Сили оборони України досягли успіху на невизначених ділянках Новодарівка – Приютне та Новосілка – Старомайорське на південь від Великої Новосілки. Відбили російські атаки поблизу Рівнопілля в 10 км на південний захід від Великої Новосілки та Приютного, що в 15 км на південний захід звідти.

ЗСУ просунулися на 1,7 км до північно-східної околиці Роботиного. Провели успішні наступальні дії на південний схід від Оріхова на рубежах Новоданилівка – Вербове і Мала Токмачка – Вербове, а також на південь від Оріхова на рубежі Новоданилівка – Роботине.

24 липня війська РФ не здійснювали жодних заявлених або підтверджених наземних атак у західній частині Запорізької області.

Російський військовий блогер стверджував, що українські війська нібито намагалися висадити три невеликі човни біля Антонівського мосту.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 24 липня становлять уже понад 242 620 окупантів. За позаминулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 660 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на сході просуваються вперед: показали актуальні карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути