пʼятниця, 03 лютого 2023 19:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ можуть скоро вийти з Бахмута – розвідка Естонії

ЗСУ можуть скоро вийти з Бахмута – розвідка Естонії
Українські сили виграли час за допомогою захисту Бахмута. Фото: eastnews.ua

Українські сили виграли час для створення нових ліній оборони завдяки захисту Бахмута.

Найближчим часом вони, найімовірніше, підуть із міста, сказав командувач Розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг на пресконференції Міноборони Естонії, передає Gazeta.ua.

Росіяни відрізали всі дороги у Бахмут з півночі, сходу і півдня. Вихід із міста є лише із заходу.

"Утримуючи Бахмут, українські сили виграли час для створення нових ліній оборони, щоб захистити інші райони і населені пункти, такі як Краматорськ і Слов'янськ", – сказав Гросберг.

Він сказав, що у якийсь момент буде нерозумно витрачати ресурси на утримання міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент сказав про обстановку в районі Бахмута

Полковник пояснив, що перехід Бахмута під контроль російських окупантів не призведе до будь-яких стратегічних змін на фронті. Але це буде психологічною і моральною перемогою, необхідною для інформаційних операцій Москви.

"Досягнення успіху і будь-яка наступальна активність, очевидно, вкрай важливі для збройних сил РФ. Їм необхідно домогтися успіху на якихось напрямках, зробити прорив і показати якісь перемоги", – сказав Гросберг.

Нові поставки зброї Україні чинитимуть більший тиск на росіян. Це може призвести до збільшення кількості локальних атак у найближчі кілька тижнів.

Росія тим часом створює нові лінії оборони.

"Особливо на найбільш небезпечному для них напрямку, тобто із Запорізької області в бік Мелітополя", – сказав полковник.

У Білорусі завершилось навчання першої партії мобілізованих, їх направили до кордонів України. До навчання в порядку ротації залучено новий контингент. Гросберг додав, що друга хвиля мобілізації ще не розпочалася. Але й першу не оголосили завершеною.

"Якщо зараз співвідношення сил за особовим складом на фронті приблизно один до одного, то, як я вже неодноразово зазначав, для проведення успішної наступальної операції це співвідношення має бути три до одного", – сказав Гросберг.

Вчора військовослужбовці Національної гвардії знищили російський літак Су-25 в районі Бахмута.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у Луганській і Донецькій областях.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть скоро вийти з Бахмута – розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути