Ексклюзиви
понеділок, 19 червня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ атакують росіян з тилу: показали свіжі карти боїв
5

Збройні сили України атакують тилові позиції росіян на півдні. А також ведуть наступальні та оборонні операції одразу на кількох напрямках.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

Геолокаційні кадри від 17 червня показують, що українські сили здійснили обмежені наземні атаки поблизу Берестового та Роздолівки. Водночас російська армія проводила обмежені наступальні дії поблизу Берестового, Новоселівського, Білогорівки та Спірного.

18 червня фіксували обмежені наземні удари в районі Бахмута з обох боків. Російські війська провели безуспішні наступальні операції поблизу Оріхово-Василівки та Ступочки.

Сили РФ відбили українські атаки поблизу Майорська. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські війська відбили також українську атаку біля Північного.

Генштаб України тим часом повідомив, що російські війська провели безуспішні наступальні операції поблизу Авдіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Армія РФ здійснила невдалі наземні атаки на південний захід від Авдіївки, поблизу Степового та Водяного. Окупанти, нібито, відбили українські атаки поблизу Первомайського, Невельського, Красногорівки та Мар'їнки.

За останні два тижні українські сили просунулися на понад 1 км на північ від Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий "Алігатор" і знищені дрони: повідомили гарні новини з передової

ЗСУ також відбили російські атаки на Вугледар і Водяне.

18 червня українські війська продовжили контрнаступ на адміністративному кордоні між заходом Донецької та сходом Запорізької областей.

Російські війська, нібито, відбили українські атаки біля Новодонецького, Рівнопілля та Новодарівки. Водночас ЗСУ просунулися поблизу Урожайного, але російські війська, нібито, все ще контролюють населений пункт.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 червня, показують, що українські сили досягли західної частини П'ятихаток. Зайняли позиції на західній стороні населеного пункту.

ЗСУ продовжили наступальні операції на південь від Оріхова. Просунулися на 300 м на лінії Роботине-П'ятихатки.

Армія РФ перекидає додатковий особовий склад і важку військову техніку з районів Нової Каховки до лінії фронту в Запорізькій області через Мелітополь.

18 червня українські війська та партизани продовжували підрив російських тилових позицій на півдні України. Зокрема українські партизани саботували ділянку залізничного сполучення поблизу Мелітополя.

Українські військові можуть тимчасово призупинити контрнаступ, щоб переглянути свою тактику. Наступу не буде найближчі сім днів. Такий прогноз зробив начальник Розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ атакують росіян з тилу: показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути