середа, 28 вересня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ активізували наступи на двох напрямках – британська розвідка

ЗСУ активізували наступи на двох напрямках – британська розвідка
Контрнаступ ЗСУ на Донбасі триває. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Останніми днями наші Сили оборони активізували наступальні операції на північному сході країни.

Україна повільно просувається щонайменше на двох напрямках на схід від річок Оскіл та Сіверський Донець, де групувалися Збройні сили України після попереднього наступу на початку місяця. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 28 вересня з посиланням на свої розвіддані.

За даними союзників, Росія створює сильнішу оборону, ніж раніше. Імовірно тому, що український наступ тепер загрожує частинам Луганської області, коли завершиться голосування на так званому референдумі за приєднання до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області

У зведенні повідомляють про важкі бої також у Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються у скрутному становищі.

Росія продовжує наполегливі спроби просунутися в районі Бахмута Донецької області, попри те, що вона стикається із серйозним тиском на своїх північних та південних флангах.

"Імовірно, це пов'язано з політичним тиском, оскільки Росія використовує сили, які інакше могли б посилити інші фланги", – додали в огляді.

На ранок 28 вересня ЗСУ продовжують свій наступ на сході країни й найближчим часом можуть оточити Лиман на Донеччині.

Загарбники тим часом продовжують масовано обстрілювати Донбас. Але спроби ворога захопити Бахмут на Донеччині були безуспішними, повідомили американські військові аналітики.

Карта боїв свідчить, що українські війська зміцнюють свої позиції на східному березі річки Оскіл на північ від Куп'янська. Уже деокуповано Куп'янськ-Вузловий, що був важливим логістичним вузлом для РФ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ активізували наступи на двох напрямках – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути