субота, 11 березня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зруйновані РФ житлові квартали Бахмута показали на відео
5

Опублікували відео зруйнованих житлових кварталів Бахмута Донецької області, за який сьогодні точаться найзапекліші бої.

На записі від 9 березня, який опублікував журналіст Юрій Бутусов, можна побачити зруйновані магазини та руїни житлових будинків. Їх регулярно обстрілюють російські загарбники.

На тлі спалених машин та пошкоджених будівель чути постійну артилерійську канонаду.

Maxar показав супутникові фото міста і масштаби руйнувань
Фото: Maxar
Maxar показав супутникові фото міста і масштаби руйнувань
Maxar показав супутникові фото міста і масштаби руйнувань
Maxar показав супутникові фото міста і масштаби руйнувань

Росіяни намагаються відрізати постачання Бахмута, атакуючи місто з півночі та півдня. Збройні сили України мужньо відбивають численні атаки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масовано обстріляли українське місто: наслідки у фото

Донецький напрямок залишається надскладним. Штурм промзони Бахмута дається окупантам непросто. Російські сили досягли успіхів у місті станом на 10 березня. Вони зачищають східну частину населеного пункта. На кадрах із геолокацією, опублікованих 10 березня, видно, що російські сили просунулися на нові позиції на північному заході Бахмута за 800 м від металообробного заводу.

На нових кадрах з безпілотника, опублікованих 10 березня, видно, як російські солдати під прицілом виводять мирних жителів із будівель у східній частині Бахмута. Це вказує на те, що росіяни проводять операції із зачистки східного Бахмута.

Війська РФ віддають пріоритет лобовому нападу на укріплені позиції в тактично складній промисловій зоні, а не ширшому наступу з оточенням західного Бахмута. Такі штурми, ймовірно, коштуватимуть бойовикам ПВК "Вагнер" дуже дорого.

Зараз ви читаєте новину «Зруйновані РФ житлові квартали Бахмута показали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути