середа, 01 червня 2022 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Зносять те, що ще вціліло: терористи в Маріуполі виганяють людей з квартир

Окупаційна влада Донецької області почала оцінювати рівень пошкоджень на підставі нещодавного прийнятого рішення ватажком Пушиліним.

Окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їх же обстрілів. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Два дні мобільні бригади з МНС Росії та військових обходять квартири, що вціліли, там де мешкають люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фашистська організація допомагає окупантам у Маріуполі

Попереджають, що з початком знесення будівель буде проведено переселення.

"Людей літнього віку планують компактно розселити у приміщенні гуртожитків по проспекту Будівельників. А в їхні квартири буде заселено людей, задіяних на роботах в порту, заводі Ілліча та розборі завалів. Дають два тижні на пошук житла, якщо немає згоди на переселення", - зазначає Андрющенко.

Власників будівель, що планують знести, виселяють буквально на вулицю. На питання де жити відповідають, що то не справа окупаційної влади.

"Таким чином окупанти втілюють одночасно два сценарія - примусу до депортації в Росію та примусу до роботи для людей, працездатного віку", - додає радник.

Автор: t.me/andriyshTime
  У Маріуполі терористи виселяють людей на вулицю і планують зносити будинки, які ще вціліли
У Маріуполі терористи виселяють людей на вулицю і планують зносити будинки, які ще вціліли
У тимчасово захопленому Маріуполі в Донецькій області російські окупанти забирають пошкоджені та вцілілі автівки "без власників". Їх звозять на майданчик ринку Азовський. Це вже другий крок - після обліку нерухомого майна до повного розкрадання майна маріупольців.
Зараз ви читаєте новину «Зносять те, що ще вціліло: терористи в Маріуполі виганяють людей з квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути