понеділок, 04 квітня 2022 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зливав інформацію щодо ЗСУ: у Слов'янську схопили диверсанта

Зливав інформацію щодо ЗСУ: у Слов'янську схопили диверсанта
Підозрюваний позначив на Google-мапі місцезнаходження військових підрозділів ЗСУ та поширив зображення у Telegram. Фото: Нацполіція

На Донеччині викрили мешканця Слов'янська, який поширював інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України.

Йому повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації щодо переміщення та розташування ЗСУ, та можливість їхньої ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, повідомив у понеділок Офіс генерального прокурора.

"30 березня підозрюваний позначив на Google-мапі одного з населених пунктів Донецької області місце знаходження військових підрозділів ЗСУ та поширив зображення з вказаною локацію в одному з Telegram-каналів. Водночас він зробив допис у коментарях, додавши інформацію щодо маршруту пересування військовослужбовців, яка не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спіймала білоруського шпигуна й колаборантів

Стосовно чоловіка застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

У Херсонській області українська спецслужба встановила колаборанта, який допомагав загарбникам викрадати українських патріотів і брав участь у катуванні незаконно затриманих місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Зливав інформацію щодо ЗСУ: у Слов'янську схопили диверсанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути