четвер, 13 липня 2017 10:04

Жителів невизнаних Л/ДНР виганяють із Криму

З 10 липня жителі ДНР і ЛНР можуть перебувати на території Росії лише 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 днів - як звичайні громадяни України.

Тури одного дня через кордон, щоб продовжити своє перебування, відтепер не потрібні: порушників міграційного законодавства штрафуватимуть і змусять виїхати, пише primechaniya.

Покарання за порушення цієї норми - адміністративне. Можна отримати штраф від 2 до 7 тис. руб. Крім того, порушників вивозять за межі Криму.

Тюрма не загрожує, але в Крим повернутися буде непросто. Відповідно до закону "Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ", стаття 27, частина 2, вам можуть заборонити в'їзд на п'ять років. Або відповідно до цієї статті, але частини 12 - на три роки. Зміни набули чинності з 10 липня 2017 року.

Автор: primechaniya
  З 10 липня жителі ДНР і ЛНР можуть перебувати на території Росії лише 90 діб
З 10 липня жителі ДНР і ЛНР можуть перебувати на території Росії лише 90 діб

Людей можуть випадково вислати у сусідню державу на три місяці. Багато з них знайшли роботу в Криму, завели сім'ї і друзів. Можливо, чиновники бояться розголосу. Такі правила дають зрозуміти тим, хто приїхав з ДНР і ЛНР, - що вони чужі та не потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За два тижні почали шукати, як утекти"

Держдума РФ у другому читанні прийняла поправки до закону, який спрощує процедуру отримання паспорта для українців. Їм не потрібно отримувати відповідь з профільного відомства в Україні, якщо вони хочуть зробити громадянство Росії.

Це рішення депутати ухвалили з огляду на те, що за останні 3 роки отримати такі папери стало вкрай складно і майже неможливо. Тепер досить завірити в нотаріуса свою заяву про бажання отримати російське громадянство і направити копію в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Жителів невизнаних Л/ДНР виганяють із Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути