субота, 10 листопада 2018 11:50

Жителів Донбасу закликають не йти на псевдовибори

Жителів Донбасу закликають не йти на псевдовибори
В Службі безпеки України заявили, що притягнуть до кримінальної відповідальності місцевих жителів причетних до організації та проведення псевдовиборів. Фото: politikus.ru

Євросоюз вважає незаконними так звані "вибори" на Донбасі, які окупанти запланували на 11 листопада 2018 року. Визнавати їх не буде, йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"ЄС вважає "вибори", заплановані на 11 листопада 2018 року на непідконтрольних територіях так званих ЛНР та ДНР незаконними та нелегітимними. Оскільки вони суперечать міжнародному праву, підривають зобов'язання за Мінськими угодами та порушують суверенітет і право України", — передає УНН з посиланням на документ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для бюджетників неявка на "вибори" загрожуватиме звільненням - Тимчук

За словами Могеріні, Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів виключно в рамках українського законодавства.

В Службі безпеки України заявили, що притягнуть до кримінальної відповідальності місцевих жителів причетних до організації та проведення псевдовиборів 11 листопада на окупованій території Донецької і Луганської областей. Вже встановлено 6538 членів "виборчих дільничих комісій" з номерами паспортів, ідентифікаційних кодів, адресами.

Раніше в США закликали жителів Донбасу бойкотувати "вибори".

За даними Служби безпеки України, російські куратори виділили на проведення псевдовиборів на окупованих територіях 100 млн рублів - близько 41,6 млн грн. За задумом Кремля, "легітимно обрані" лідери псевдореспублік необхідні для примусу української влади сісти з ними за стіл переговорів для вирішення подальшої долі Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Донбасу закликають не йти на псевдовибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути