середа, 27 грудня 2017 14:04

Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків

Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків
Батогом і пряником: у ЛНР і ДНР по-різному вербують терористів. Фото: Радіо Свобода

У терористичному формуванні ДНР триває масштабна кампанія з вербування місцевих жителів для "проходження військової служби" в 1-му армійському корпусі.

У міську і районні "адміністрації" ДНР надійшли вимоги "військових комісаріатів" про необхідну явку бранців. Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Під час відвідування "військових комісаріатів" співробітникам "адміністрацій" було запропоновано перейти в ряди збройних формувань ДНР із заробітною платою від 15 тисяч рублів і повним забезпеченням під час проходження служби військовою формою та безкоштовним харчуванням. Співробітникам "адміністрацій", які не погодилися на цю пропозицію, запропонували пройти в секретаріат "комісаріату" для здійснення необхідних відміток, після чого на повістках, які чоловіки отримали в "адміністрації", були проставлені відмітки "Облік звірений", - розповів Тимчук.

У терористичній ЛНР інший підхід до наповнення бойовиками збройних формувань.

"Через "паспортні столи" системи "МВС" ЛНР, окупанти з'ясовують реальну кількість "приписного особового складу" і уточнюють мобілізаційні розпорядження", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики не випускатимуть з ДНР тих, хто отримав кредит або допомогу від "республіки"

За його словами, в ході перевірки, в окремих районах і населених пунктах до 60% приписного "особового складу" та "військовозобов'язаних" в реальності не проживають за зареєстрованою адресою. У більшості випадків люди виїхали з території, контрольованої ЛНР.

"Найбільш "проблемним" в цьому плані виявився Луганськ. Ще однією проблемою стало ігнорування "військовозобов'язаними" "мобілізаційних заходів". Так, в одному з населених пунктів (в доповіді його назва не розкривається) з зареєстрованих 378 осіб "на місці" виявилися лише 143, з яких рівно половина - 72 людини - просто не з'явилися за повісткою", - зазначив він.

На Донбасі вбили бойовика Романа Бондарця з позивним "Бен". Хлопець 1988 року народження загинув 24 грудня. Родом він був з Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути