субота, 12 липня 2014 12:50

Жителі Донецька масово виїжджають з міста - ЗМІ

Жителі Донецька масово виїжджають з міста - ЗМІ
Фото: ria.ru

Жителі Донецька масово виїжджають з міста. Про це повідомляє "Остров".

Колона машин у два ряди утворилася в мікрорайоні "Широкий" Донецька на трасі, що веде в бік міста Маріуполь Донецької області.

"Починаючи з мікрорайону Широкий (Кіровський район) стоять дві колони легкових машин. На маріупольської трасі при проїзді блок-поста "ДНР" тільки у двох чоловіків з пасажирів перевірили паспорти, довго не затримували. Ми проїхали швидко пост. Довше стоять легкові машини, мабуть, тому що перевіряють багажні відділення", - говорить житель Донецька.

За повідомленням жителів міста, які покидали через цю трасу місто, на проходження всіх блокпостів "ДНР", Національної гвардії і ДАІ (у м. Волноваха - ред.), йде від 40 хвилин до 2,5 годин.

"Кому як пощастить. Ми особисто дві з половиною години стояли вчора, поки пройшли блокпост української армії. Хтось каже, що блокпости пройшов за 40 хвилин, видно, залежить від напливу людей в той чи інший час", - зазначає донеччанка Олена.

Сьогоднішній масовий від'їзд донеччан, очевидно, пов'язаний з активними бойовими діями в місті Мар'їнка, який межує з Донецьком. У соцмережах у жителів Донецька і Мар'їнки з'явилися численні пости про те, що люди виїжджають.

"... Я там живу (у Мар'їнці - ред.). Їхали на машині, сьогодні о пів на шосту ранку. Всю ніч у підвалі. Були в 3 км від центру міста. Квартира в самому центрі. Сусіди кажуть - вікна тільки вибило, постраждала більше вулиця Заводська. Точної інформації про руйнування немає, там не проїжджали, проїхали по околиці. людей евакуювали з другої ночі. Кажуть на Заводській п'ять/шість багатоповерхівок постраждало, і комбікормовий. І бачили порожнє, вимерле місто. Жах просто. Жодної людини, жодної машини... Як зараз там - не знаю...", - пише Олена Горбань в соцмережі ВКонтакте на сторінці "Это Донецк, детка! [Типичный Донецк]".

"... У мене дідусь в Мар'їнці, в санаторії, каже, вночі на балконі скло від вибухів вибило, і двері в їхній кімнаті знесло. Уже додому їде, Слава Богу...", - пише інша учасниця групи Марія Калашникова.

Нагадаємо, в 4 ранку 12 липня спрацювала сирена в Петровському районі (район шахти № 29) в Донецьку через військові дії в м. Мар'їнка. Жителі побігли в бомбосховищі біля школи № 87 в цьому районі.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Донецька масово виїжджають з міста - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути