Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 11:32

Зі сльозами на очах: люди розповіли, як святкують Великдень у ДНР

Зі сльозами на очах: люди розповіли, як святкують Великдень у ДНР
Ось так святкували Великдень у ДНР минулого року. Цього разу люди говорять, що святкового настрою взагалі немає й накрити великодній стіл не мають за що. Фото з відкритих джерел

У невизнаній ДНР люди не мають грошей, аби накрити великодній стіл.

Крім того, святковий настрій зіпсували неприбрані вулиці та озброєні бойовики біля церков, де правили великодню службу, передає "Сегодня".

"Світле свято, але настрій нульовий. Будемо посміхатися, звичайно, святкувати, але всередині все вже ніби вигоріло. Пам'ятаю, коли була остання крапля: в пасхальну ніч біля храму в очікуванні освячення пасок стояли кілька камуфляжників зі зброєю. Це було занадто для мене, і, як я потім дізналася, для багатьох моїх знайомих теж", - каже мешканка Донецька Євгенія Шамрай

"Раніше поспішали прибрати у дворах, десь щось почистити, залатати, а зараз я не бачу нічого подібного. Двірники щось підмітають, але це крапля в морі. Раніше фарбували зупинки, бордюри, урни та лавки нові ставили в скверах", - говорить Григорій Вешнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти організували парад на честь річниці ДНР

Крім цього, пригнічують людей і ціни на продукти в окупованих містах. У порівнянні з попереднім роком, зростання цін склало близько 20%, при цьому пенсії та зарплати добре якщо залишилися на колишньому рівні, а подекуди і зменшилися. Особливе здивування у жителів викликала вартість курячих яєць: від 59 до 67 рублів (26,8-30,4 грн) за десяток.

"Чоловікові на шахті позавчора видали півзарплати за січень. Які великодні столи? Ми не знаємо, на скільки треба розтягнути ці копійки - на місяць, два?" - розповіла мешканка Горлівки Юлія.

У соціальних мережах жителі ДНР скаржаться, що в великих містах піднялися ціни на базові продукти "великоднього кошика. В Донецьку на центральному ринку яйця коштують 50 гривень, сало - 200-250, вершкове масло - 150, півкілограма паски - 40-60, вино "Кагор"- 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Зі сльозами на очах: люди розповіли, як святкують Великдень у ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути