пʼятниця, 26 березня 2021 21:20

Зеленський відреагував на загибель військових

Зеленський відреагував на загибель військових
Зеленський обговорить ескалацію конфлікту з лідерами країн "нормандської четвірки". Фото: УП

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів "нормандської четвірки" робити все можливе для припинення вогню на Донбасі після загибелі військових.

"Ціна війни - життя наших людей. Мужніх і нескорених. Сьогодні ми знову втратили чотирьох захисників України. Щирі співчуття", - написав він у Twitter.

У Facebook він вказав, що начальник Генерального штабу вилетить на Донбас для всебічного вивчення обставин загибелі військових.

"Представникам України в Тристоронній контактній групі доручено ініціювати невідкладне проведення позачергового засідання підгрупи з безпеки, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів Нормандського формату", - йдеться у повідомленні.

Він проведе переговори з усіма лідерами "нормандської четвірки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ім'я загиблого під Шумами

"На жаль, від початку 2021 року ми спостерігаємо зростання ескалації. Те, що так важко й по крихтах відбудовувалося майже рік, може бути зруйноване за секунду. Загострення ситуації особливо помітне на тлі перших місяців режиму припинення вогню. Тоді, чи не вперше за роки війни, кількість обстрілів, поранених та вбитих зменшилась у десятки разів. І це не просто статистика. Це долі людей. І не можна допустити, щоб процес мирного врегулювання було відкинуто на 100 кроків назад", - вказав Зеленський.

Сьогодні о 13:45 у районі селища Шуми російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули четверо українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на загибель військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути