вівторок, 06 жовтня 2020 09:33

Зеленський розкритикував Мінський формат

Зеленський розкритикував Мінський формат
Володимир Зеленський незадоволений мінським форматом. Фото: 112 Україна

Президент Володимир Зеленський незадоволений Мінським форматом. При цьому Україна продовжує працювати в цьому форматі, щоб зберегти діалог.

"Я особисто незадоволений тим форматом Мінська, послідовністю і формулюванням деяких пунктів, які було підписано. Я особисто повністю незадоволений саме складом цього формату. Це єдиний формат, в якому ми сьогодні працюємо. Щоб був діалог, який, я впевнений, призведе до повернення територіальної цілісності", - сказав Зеленський в інтерв'ю Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для України прийнятні тільки двосторонні перемовини з РФ - дипломат

Президент додав, що питання "нормандського формату" вирішується технічно в Мінському процесі у форматі Тристоронньої контактної групи. І це єдиний формат, який передбачає вплив на зміну Конституції України ззовні.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі є консультаційним майданчиком. Ухвалювані там рішення не несуть прямих політичних зобов'язань для України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розкритикував Мінський формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути