середа, 29 липня 2020 13:00

Зеленський прокоментував порушення режиму тиші на Донбасі

Зеленський прокоментував порушення режиму тиші на Донбасі
Зеленський визнав, що порушення режиму тиші на Донбасі існують, Фото: reuters.com

Президент Володимир Зеленський визнав, що обстріли, попри запроваджений на Донбасі режим припинення вогню, все ще тривають.

Під час брифінгу біля київської лікарні Охматдит він наголосив, що контролювати дотримання режиму тиші складно через протяжність лінії розмежування.

"Чи можемо ми сказати, що ми домовилися про припинення вогню? Так. Чи можемо ми сказати, що немає ніяких одиничних пострілів? Ні. Тому що вони є, вони існують. Тому що в нас 400 з гаком кілометрів лінії розмежування і проконтролювати все дуже складно",— заявив очільник держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рєзніков пояснив різницю між порушенням "тиші" та перемир'я

Він також додав, що українські військові відкриватимуть вогонь у відповідь тільки в разі серйозних обстрілів або атак з боку РФ, для того щоб "зберегти перемир'я".

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на 7:00 29 липня залишається повністю контрольованою. За поточну добу обстрілів у районі операції Об'єднаних сил не зафіксовано, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував порушення режиму тиші на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути