Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 19:36

Зеленський призначив нового начальника Генштабу

Зеленський призначив нового начальника Генштабу
Зеленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка і призначив на цю посаду Руслана Хомчака. Фото: Рresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка і призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Відповідні укази під номером 301/2019 і 302/2019 опубліковано на сайті глави держави.

Першим указом Зеленський звільнив з посади Віктора Муженка, який очолював Генеральний штаб Збройних Сил України з липня 2014 року. Іншим указом президент призначив на цю посаду Руслана Хомчака, командувача Оперативного командування "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де ще два укази?" - Зеленського підловили мережі

Руслан Хомчак - генерал-лейтинант Збройних сил України.

Народився у Рівному. Випускник Московського загально-військового училища.

За часів незалежності був начальником штабу 24-ї окремої механізованої бригади у місті Яворів на Львівщині. Командував 300-м окремим механізованим полком у Чернівцях, очолював 72-у окрему механізовану бригаду у Білій Церкві.

У 2009 році він очолив штаб 8-го армійського корпусу, а 2012 року став командиром 6-го армійського корпуса, який з 2013 року називався оперативним командуванням "Південь".

Під час війни на Донбасі командував одним з секторів сил АТО та операцією зі взяття Іловайська.

Службу безпеки України може очолити керівник передвиборного штабу Володимира Зеленського Іван Баканов. Він – друг дитинства глави України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський призначив нового начальника Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути