пʼятниця, 05 травня 2017 20:28

Жебрівський повідомив, скільки на Донбасі російських регулярних військ

Жебрівський повідомив, скільки на Донбасі російських регулярних військ
Жебрівський розповів про ситуацію в зоні АТО: ДТ

Зараз на Донбасі перебуває 4 тис російських військових. Без урахування найманців.

Про це заявив заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє "Цензор.нет".

"За нашими підрахунками, російських регулярних військ 3-4 тис. чоловік, не кажучи про найманців, які за гроші там працюють. Після блокади, після того, як позакривалися шахти, наприклад, в Макіївці працювало 10 шахт, сьогодні жодна шахта не працює. Через це у багатьох немає вибору і деякі з них пішли на незаконні збройні формування, тому що платять тільки в НВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони озвучили кількість поранених, які перебувають на лікуванні

Буквально з Дебальцеве розмовляв, там також змушують працювати на залізниці, розвантажувати дизпаливо, зброю і за це не платять вже 4 місяці, і люди кажуть, що вони повинні йти туди. Є сьогодні питання з місцевими бойовиками, які часом слухають своїх кураторів, а часом не слухають. На жаль, багатьох з них росіяни навчили воювати, і сьогодні вони досить прицільно стріляють по українським воїнам", - заявив Жебрівський.

Жебрівський заявив, щ в зоні АТО зменшелась кількість обстрілів, але збільшилась їхня точність.

4 травня під час обстрілу позицій сил АТО на луганському напрямку противник застосував САУ 2С7 "Піон" калібру 203 міліметри.

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський повідомив, скільки на Донбасі російських регулярних військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути