неділя, 10 липня 2022 00:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зброя замість пуантів: показали фото відважних захисниць України

Від початку повномасштабної війни багато жінок пішли до військкоматів, аби захищати Україну від російських окупантів.

У Збройних силах служить 37 тис. жінок, повідомила перша леді Олена Зеленська, пише ТСН. З них 1 тис. стали командирками.

Багато жінок також працює в тилу, тримаючи свій "фронт". Хтось допомагає українським військовим готувати їжу, хтось лікує захисників, хтось волонтерить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красиві, сильні й вправні: показали фото мужніх українських захисниць

Леся Воротнюк

Українська балерина, яка змінила пуанти й пачку на зброю. Три роки тому на сході України загинув її чоловік. Коли Росія повномасштабно вдерлася в Україну, балерина переодяглася у камуфляж і пішла давати окупантам відсіч. При цьому зізнається, що зараз танці поступово повертають її до життя.

Автор: instagram.com/lesiavorotnyuk
  Леся Воротнюк
Леся Воротнюк

Олександра Разянцева

Захисниця з позивним "Ялта". Жінка родом з окупованого нині Криму. До війни працювала стилісткою і художницею з костюмів та одягала відомих українських акторів. Зокрема, дівчина співпрацювала зі студією "Квартал 95". Після 24 лютого вона на фронті.

Автор: instagram.com/sh.proudtobeukrainian
  Олександра Разянцева
Олександра Разянцева

Олена Шинкаренко

Користувачі мережі охрестили її українською Анджеліною Джолі, голівудською актрисою. Жінка показує відео з передової, не сумує і вірить в нашу перемогу. Своїми роликами вона мотивує українців не здаватися.

Тетяна Чубар

Навідниця самохідний артилерійських установок. Білявка воює в 58-й окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського. 23-річна захисниця потужно "насипає" ворогу та вже стала зіркою мережі. Її відео з передової збирають тисячі переглядів, а дописувачі не приховують свого захоплення.

"Ластівка"

Українська медичка з позивним "Ластівка", яка лікує наших захтсників. У своїх соціальних мережах вона публікує кадри з передової. Каже, що запах пороху тепер назавжди відбитий в її пам'яті.

Автор: instagram.com/accidental_moon_genious
  "Ластівка"
"Ластівка"

Раніше у мережі показали знімки волонтерського фотопроєкту, учасницями якого стали волонтерки та бійчині української армії. Він створений на підтримку ЗСУ. Відомо, що фотопроєкт оброблений художньо і приправлений патріотичним гумором і мотиваційними посиланнями. Жінки у ньому взяли участь безоплатно.

Зараз ви читаєте новину «Зброя замість пуантів: показали фото відважних захисниць України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути