середа, 24 листопада 2021 12:27

Зброя на війну з Путіним від США: що про допомогу Україні сказали у Білому домі

Зброя на війну з Путіним від США:  що про допомогу Україні сказали  у Білому домі
Прессекретар Білого дому Джен Псакі не підтвердила і не спростувала відправку в Україну додаткового озброєння зі США / Reuters

У Білому домі не підтвердили і не спростували інформацію про можливість відправки в Україну додаткових озброєнь.

Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні відреагували на "ядерні" обвинувачення Шойгу

Вона нагадала, що президент США Джо Байден раніше розпорядився надати Україні військову допомогу у розмірі до $60 млн за рахунок коштів Пентагону.

За її словами, за нинішньої адміністрації США "не раз показували, що можуть використати ряд інструментів для протидії шкідливій активності Росії".

За даними CNN, команда Байдена розглядає можливість розпочати відправку в Україну військових радників для української армії і нового озброєння. Джерело каналу відзначило, що рішення можуть ухвалити через скупчення російських військ біля українських кордонів і можливе військове вторгнення росіян.

У Кремлі заявили, що відправка в Україну додаткового озброєння "призведе до подальшого нагнітання" ситуації на Донбасі.

Росія стягує війська до українського кордону. Це серйозно непокоїть Україну і країни Заходу. За даними української розвідки, росіяни сконцентрували понад 92 тис. військових біля українських кордонів і готується до нападу в кінці січня – на початку лютого 2022 року.

США накладуть на Росію жорсткі санкції і надаватимуть Києву зброю та військову техніку, якщо російська агресія проти України посилиться. Про це сказав колишній посол США в Україні Джон Гербст.

Зараз ви читаєте новину «Зброя на війну з Путіним від США: що про допомогу Україні сказали у Білому домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути