Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Збиті вертольоти та знищені позиції: найголовніше зі зведення Генштабу

Збиті вертольоти та знищені позиції: найголовніше зі зведення Генштабу
За добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районі 10 населених пунктів, авіація завдала 16 ударів по точках угруповання ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі противник і надалі зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Російський ворог намагається відновити втрачене положення на Лиманському та веде оборону на інших напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 20 грудня.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Червонопопівка і Серебрянське Луганської області, а також Верхньокам'янське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантам не спиться: в Мелітополі пролунали вибухи

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів, а також шести ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Силами протиповітряної оборони минулої доби було збито два ворожих гелікоптери.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили склад боєприпасів, три пункти управління та три райони зосередження живої сили противника.

Військово-політичне керівництво Російської Федерації проводить підготовку до нового наступу на Україну.

Він може відбутися найближчими місяцями, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Експерти наводять у свіжому звіті низку факторів, які можуть свідчити про плани Кремля щодо чергового масштабного вторгнення 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Збиті вертольоти та знищені позиції: найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути