четвер, 13 вересня 2018 11:55

Засудженого політв'язня Сущенка можна обміняти

Засудженого політв'язня Сущенка можна обміняти
Романа Сущенка можуть обміняти на російського перекладача-шпигуна. Фото: УНІАН

Засудженого у Росії журналіста Романа Сущенка можна обміняти на Станіслава Єжова - колишнього перекладача з апарату уряду України, обвинуваченого у шпигунстві.

Так вважає громадський захисник політв'язня Марк Фейгін, передає "Укрінформ".

"Можна було б говорити про обмін Романа Сущенка на Станіслава Єжова, колишнього перекладача з апарату уряду України, обвинуваченого у шпигунстві. Але потрібно визнати, що в даний момент політичні переговори з приводу обміну Сущенка та інших українських політв'язнів призупинилися зовсім. Неефективним у даний момент виявляється і міжнародний тиск на Москву. Кремль не хоче своїми рішеннями посилювати на політичному полі України неприйнятну для нього фігуру, тобто чинного Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Сущенку відкриває шлях до помилування - Геращенко

Але, з іншого боку, Москва зараз опинилася у важкому міжнародному становищі. І може бути, для певного поліпшення іміджу російське керівництво все ж зважиться на якісь обміни", - сказав Фейгін.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду ув'язнити на 12 років журналіста Романа Сущенка.

Зараз ви читаєте новину «Засудженого політв'язня Сущенка можна обміняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути