Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 16:35

Заступник голови місії ОБСЄ планує зустрітись з лідерами бойовиків

Заступник голови місії ОБСЄ планує зустрітись з лідерами бойовиків
Александр Хуг Фото: www.osce.org/

Перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Александр Хуг хоче зустрітись з лідерами терористів Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Про це інформує прес-служба місії ОБСЄ в Україні.

Влаштувати зустріч з ватажками ДНР та ЛНР заступник голови місії планує під час своєї поїздки на схід України, яка триватиме з 19 до 25 листопада.

"Метою поїздки є оцінка безпекової ситуації уздовж лінії зіткнення та її впливу на життя цивільного населення Александр Хуг має намір закликати усі залучені сторони діяти заради нормалізації ситуації", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики готують списки полонених для обміну - ЗМІ

Представник ОБСЄ планує обговорити з Захарченком та Плотницьким безпекову ситуацію у відповідних районах, виконання Мінських домовленостей, а також перешкоджання у здійсненні моніторингу.

Крім того, під час візиту, він планує долучитися до патрулів спостерігачів ОБСЄ вздовж лінії зіткнення.

Нагадаємо, що Україна сподівається до Нового року обміняти заручників ДНР і ЛНР. У списку СБУ на обмін 157 громадян. При цьому бойовики підтверджують лише 88 українців.

Зараз ви читаєте новину «Заступник голови місії ОБСЄ планує зустрітись з лідерами бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути