Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2019 16:09

Запрацювали центри допомоги для абітурієнтів із Криму та Донбасу

Запрацювали центри допомоги для абітурієнтів із Криму та Донбасу
Для кримчан та дончан спростили правила прийому до університетів і відкрили спеціальні приймальні комісії. Фото: Деловая столица

В Україні відкрили центри для абітурієнтів з окупованого Криму та Донбасу.

Робота з прийому документів триватиме до 27 вересня, повідомляють в Міністерстві освіти і науки.

"Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських вузів і профтехучилищ за спрощеною процедурою – без зовнішнього незалежного оцінювання, українського паспорта та атестата", – зазначають у відомстві.

Завдяки центрам діти з окупованих територій можуть пройти спрощену процедуру вступу до вузів в Україні, не здаючи ЗНО.

"Ми зацікавлені, щоб найбільше вступників із Криму та Донбасу навчалися в українських вузах і закладах профосвіти. І робимо усе можливе, щоб спростити умови для вступу таких абітурієнтів. Сподіваємося, цьогоріч кількість таких вступників буде ще більшою", – каже заступник міністра Юрій Рашкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість дітей, вбитих росіянами на Донбасі

Центр допомоги абітурієнтам із Криму та Донбасу поділили.

Кримчани можуть пройти процедуру вступу в центрах, що знаходяться у Львівській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській областях та у Києві.

Абітурієнти з Донбасу можуть звернутися до центрів у Києві, Бахмуті, Вінниці, Кривому Розі, Дніпрі, Краматорську, Костянтинівці, Покровську, Лимані, Лисичанську, Маріуполі, Рубіжному, Сєверодонецьку, Старобільську, Слов'янську і Торецьку.

Перед вступною кампанією бойовики на блокспостах Донецької області заявили, що припинять пропускати через лінії розмежування неповнолітніх із українськими документами.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювали центри допомоги для абітурієнтів із Криму та Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути