Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2024 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Захід може зруйнувати путінську теорію перемоги в Україні - ISW

Захід може зруйнувати путінську теорію перемоги в Україні - ISW
Роз'яснили, що змусить Володимира Путіна зупинити війну проти України. Фото: eastnews.ua

Західні партнери Києва можуть послабити бажання Російської Федерації вести затяжну війну на знищення України та зруйнувати переконання Кремля щодо досягнення успіху силою.

Теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна, відповідно до якої Росія зможе здійснювати повзуче просування в Україні до нескінченності, стимулюватиме Путіна до затягування війни і зміцнюватиме його прагнення знищити українську державність, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Нинішня теорія перемоги диктатора ґрунтується на здатності Росії пережити і подолати обіцяну західну безпекову допомогу Україні, а також зусилля країни мобілізувати більшу частину своєї економіки і населення для участі у воєнних діях. Путін та російське військове командування дедалі більше розглядають в якості стратегічного імперативу утримання ініціативи на всьому театрі воєнних дій", - сказано у свіжому звіті.

Аналітики ISW переконані, що Москва блокуватиме виділення Україною особового складу і матеріальних засобів для ведення поточних оборонних операцій та зробить усе, щоб не дозволити ЗСУ накопичити особовий склад і ресурси, що зрештою призведе до програшу у війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, чому Путін зблизився з КНДР

"Якщо ж Сили оборони зможуть швидко звести нанівець ці здобутки та повернути ініціативу на полі бою або на всьому театрі бойових дій, повільне просування Росії вже не матиме оперативного значення. Теорія Путіна ґрунтується на твердженні, що Україна не здатна звільнити оперативно території. Західна безпекова допомога та зусилля, які дозволять Україні перехопити ініціативу, мають вирішальне значення для зміни розрахунків Путіна", - сказано в повідомленні.

Без подальших суттєвих поразок Росії, малоймовірно, що диктатор змінить свою оцінку щодо можливості знищення України.

"Західна безпекова допомога, яка забезпечить Київ необхідним обладнанням та зброєю вчасно і на регулярній основі для проведення операцій зі звільнення значних територій окупованої України, залишається єдиним можливим шляхом послаблення намірів Путіна знищити українську державність та ідентичність, незважаючи на час і вартість", - йдеться у звіті ISW.

Президент Володимир Зеленський на сьогодні бачить лише одну модель переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Щоб це був тристоронній договір з посередниками, який задіювали щодо зернового коридору.

Зараз ви читаєте новину «Захід може зруйнувати путінську теорію перемоги в Україні - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути