пʼятниця, 15 грудня 2017 10:47

Захару Прилєпіну Кремль доручив вербувати бойовиків

Захару Прилєпіну Кремль доручив вербувати бойовиків
Російському пропагандисту Захару Прилєпіну наказали очолити кампанію з вербовки бойовиків для війни на Донбасі.

Кремлівська адміністрація доручила російському письменнику-пропагандисту Захару Прилєпіну вербувати бойовиків на окупованому Донбасі.

Про це повідомив Дмитро Тимчук, координатор проекту "Інформаційний спротив".

"Готується масштабна пропагандистська кампанія, координатором якої виступить російський ідеолог і пропагандист Захар Прилепін. В рамках кампанії готується серія репортажів, замальовок, публікацій і телесюжетів в підконтрольних окупантам ЗМІ про "масове добровільне бажання жителів Донбасу служити в армії ДНР", пропаганда "військової служби" в рядах окупантів з акцентом як на ідеологічну складову, так і на високий рівень матеріального забезпечення .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник-терорист Прилєпін обвінчався в ДНР

У реальності, некомплект на рівні в 40-45% від штатної чисельності в цілому ряді частин і підрозділів окупаційних військ не тільки не скорочується, а має стійку тенденцію до збільшення - до 50-60%. В окремих батальйонах в місяць звільняється і дезертирує по 60-70 чол., тоді як вербується лише по 15-20", - прокоментував ситуацію Тимчук.

У вересні 2017 року бойовик здав бійців "батальйону Прилєпіна" волонтерам "Миротворця". У списках значаться 214 бойовики та 108, які раніше звільнилися з незаконного збройного формування.

Зараз ви читаєте новину «Захару Прилєпіну Кремль доручив вербувати бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути