понеділок, 24 вересня 2018 14:58

"Захарченко ще не охолов" - СБУ поширила докази, як Кремль в ДНР владу передавав

"Захарченко ще не охолов" - СБУ поширила докази, як Кремль в ДНР владу передавав
Кремль ділив між бойовиками владу, коли Захарченко ще не охолов. Фото: Громадське телебачення

Одразу після смерті ватажка ДНР Олександра Захарченка його найближче оточення взялося ділити владу.

Керівники бойовиків чекали вказівок від Кремля, збиралися "прибрати" радника ліквідованого Захарченка. Відповідний аудіодоказ оприлюднила співробітники Служби безпеки України.

"6 вересня 2018-го приблизно о 18:30 офіційний радник Олександра Захарченка Олександр Казаков зателефонував Дмитру Трапезнікову, який на той час виконував обов'язки голови ДН". Із їхньої розмови стало зрозуміло, що "вони чітко розраховують на вирішення "ситуації" з Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, спецслужба зазначає, що бойовики-ватажки очікували вердикт після відповідної екстреної наради у Москві щодо остаточного затвердження у РФ майбутнього глави ДНР та складу "ради міністрів ДНР".

"Того ж дня близько дев'ятої вечора між Трапезніковим і Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови "Народного Совета ДНР", відбулася ще одна розмова, під час якої вони узгоджували свої дії спільно із "керівником МГБ" ДНР Павленком щодо якнайшвидшої нейтралізації Казакова через позбавлення його волі," - повідомляється.

Зазначається, що Казаков у власних цілях планував героїзувати "образ колишнього ватажка" ДНР та забезпечити збереження влади так званої групи Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловікам призовного віку з Луганська і Донецька заборонили в'їзд до Росії

"У цій бесіді Пушилін, зокрема, висловлює особисту зацікавленість у негайній необхідності усунення із обійманої посади терориста Тимофеєва (на прізвисько "Ташкент") через його примусове звільнення з посади "віце-прем'єра-міністра – міністра доходів і зборів" ДНР за терміновим розпорядженням самого ж Пушиліна", - повідомили в СБУ.

Якщо на окупованих територіях Донбасу Україна відновить військові дії, Москва визнає терористичні формування ЛДНР. У Кремлі сполошилися через можливу ескалацію напередодні "виборів" у псевдореспубліках або президентських виборів в Україні. Про це заявив депутат Костянтин Затулін, який і підготував проект заяви Держдуми.

Зараз ви читаєте новину «"Захарченко ще не охолов" - СБУ поширила докази, як Кремль в ДНР владу передавав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути