середа, 19 липня 2017 11:29

Захарченко думає, що "Волинська різанина" була в Білорусі

Захарченко думає, що "Волинська різанина" була в Білорусі
Захарченнко сказав, що Волинська трагедія була в Хатині. Фото: Час Пик

Лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко виголосив промову про своє бачення України. У виступі він зазначив, що Волинська трагедія сталася в Хатині — білоруському селищі.

Відео зі словами бойовика опублікував користувач Sotnik Sapich на YouТube.

"Український націоналістичний проект галіцийський дискредитував себе пролиттям крові мирного населення країни. Ідеологія українства проявила себе як людоненависницька, замішана на ксенофобії, русофобії, лунофобії, антисемізмі та нацизмі. В результаті історичного розвитку завдяки Майдану слово "Україна" назавжди пов'язане з іменами нациських пособників - Бандери, Шухевича, трагедією Бабиного Яру та Волинської різанини в Хатині...", - сказав Захарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вожді" перепили — віце-спікер прокоментувала заяву Захарченка

Терорист не розуміється на історичних фактах. Адже Хатинь - білоруське селише, знищене 22 березня 1943 року як помста за вбивство кількох німецьких військових. Можливо, Хатинь він сплутав з селом Катинь, де 1940 року відбувалися масові страти поляків. Але і Катинь не стосується Волині, адже розташоване в Смоленській області РФ.

Волинська трагедія - питання дискусійне. В 1942-1943 роках на цій території діяли озброєні угруповання - німецька поліція, українські націоналісти, польські націоналісти, радянські партизани. 11 липня 1943 року одночасно атакували більш як 100 польських поселень. Ініціатор цих дій точно не відомий. Поляки називають події різаниною та геноцидом. Українці вважають ситуацію польсько-українською війною, де обидві сторони вчиняли злочини, зазначив "Обозреватель".

Бойовики ЛНР відхрестилися від ідеї Захарченка про Малоросію. Луганські терористи заявили, що не обговорювали вступ по нової держави та взагалі не знали про плани ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко думає, що "Волинська різанина" була в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути