Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 16:38

Загиблому бійцю Тарасу Матвіїву присвоїли звання Героя України

Загиблому бійцю Тарасу Матвіїву присвоїли звання Героя України
Молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув увечері 10 липня. Фото: пресслужба 24 ОМБр імені короля Данила

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоюванням ордена "Золота Зірка" молодшому лейтенанту 31-річному Тарасу Матвіїву, який загинув на Донбасі.

"Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові", - йдеться в повідомленні Офісу президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли відбудеться прощання із офіцером Тарасом Матвіївим

"Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а 2019 року почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися безпечного місця. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це - приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам'ять Герою", - сказав Зеленський.

Молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув увечері 10 липня, коли бойовики обстріляли українські позиції в районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було 2 вояків. Тарас Матвіїв витягнув 2 своїх бійців назовні й відніс у безпечне місце. У цей час ще одна міна впала на позицію й осколками смертельно поранила Тараса. Поховають захисника 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Загиблому бійцю Тарасу Матвіїву присвоїли звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути