четвер, 30 березня 2017 11:05

Спіймали беркутівця, який з бойовиками бив і катував людей

Автор: svd-berkut
  Беркутівець з бойовиками бив та катував людей
Беркутівець з бойовиками бив та катував людей

На блокпості в Краматорську поліцейські затримали дізнавача бандформування "Союз ветеранів Донбасу "Беркут".

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

57-річний житель Донецька їхав до рідних у Краматорськ. Його виявили по документах під час перевірки за розшуковими базами.

"Колишній правоохоронець працював в обласному управлінні міліції. 1995 року пішов на пенсію. 2014-го вступив до лав незаконних збройних формувань та працював в "органах дізнання". В обов'язки чоловіка входило опитувати людей, яких затримували посеред вулиці. Під час допиту били та катували", - йдеться у повідомленні.

Чоловіку виділили окремий кабінет. У ньому перевіряв доставлених людей за дрібні злочини – хуліганство, крадіжки.

Матеріали перевірок, які стосувалися бойовиків, передавалися до "військової поліції ДНР", цивільних - до "прокуратури ДНР". Затриманих чоловік доставляв до різних "органів" для проведення "слідчих дій". Затриманим озвучували статті українського Кримінального кодексу. Однак насправді жодні закони не працювали. В окупації панувала сила зброї.

"Такого вже давно не було. Я не погоджувався з такими методами роботи з людьми, тому відмовився їм допомагати", - каже чоловік.

Грошей за роботу він не отримав. Слідчі перевіряють його діяльність у лавах незаконних збройних формувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики розстріляли жінок-охоронців на птахофабриці

У Селидовому Донецької області правоохоронці затримали 24-річного чоловіка, який з травня 2014-го по лютий 2015 року був бойовиком ДНР. Хлопця прийняли в мотострілкову роту на посаду "стрільця".

Після закінчення двотижневої підготовки йому видали автомат Калашникова. Служив на КПП бази, де готували терористів. За весь час "служби" грошей йому так і не заплатили.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали беркутівця, який з бойовиками бив і катував людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути