субота, 25 березня 2017 06:11

Поліція зловила бойовика "Оплоту"

Поліція зловила бойовика "Оплоту"
Поліція зловила бойовика "Оплоту". Фото: Нацполіція

У Селидовому Донецької області правоохоронці затримали 24-річного чоловіка, який з травня 2014 по лютий 2015 року перебував в рядах бойовиків ДНР.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

"Молодик розповів, що мешкав в Донецьку із матір'ю, ніде не працював, тому гостро потребував грошей. В травні 2014 року він проходив площею і побачив намет із листівками, в яких було написано, що до підрозділу "Оплот" проводиться набір чоловіків різного віку. Також була обіцяна зарплатня - 15 тисяч російських рублів. Хлопцю така пропозиція здалася привабливою і вже наступного дня той відніс свої документи до комісаріату ДНР", - йдеться в повідомленні.

Хлопець був прийнятий в мотострілкову роту на посаду "стрільця". Після закінчення двотижневої підготовки, йому видали автомат Калашникова, і він почав нести службу на КПП бази, де здійснювалася підготовка терористів.

За словами колишнього бойовика, за весь час "служби", грошей йому так і не заплатили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До видатних громадян ДНР зарахували бойовика Ґіві

У лютому 2015 року він пішов і вирішив сховатися у бабусі в Селидовому.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" КК України. Хлопцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Бойовики напали на військову частину російської гвардії.

Зараз ви читаєте новину «Поліція зловила бойовика "Оплоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути