Ексклюзиви
середа, 19 липня 2017 17:05

"З Україною в серці": 22-річний угорець загинув в АТО

  22-річний Золтан Балаж загинув на російсько-українській війні 18 липня
22-річний Золтан Балаж загинув на російсько-українській війні 18 липня

18 липня від численних уламкових поранень поблизу Зайцевого Бахмутського району на Донеччині загинув 22-річний Золтан Балаж. Служив у 2-му батальйоні 128-ї бригади. Родом із селища Королево Виноградівського району Закарпаття.

"Бій з проросійськими бойовиками, який супроводжувався потужними артобстрілами, тривав вчора кілька годин. Близько 20:30 відбувся черговий обстріл позицій бійців ЗСУ, ймовірно з мінометів або РПГ. Виноградівець Золтан Балаж ніс бойове чергування в районі Зайцевого, де і тривав бій. Там боєць зазнав численних осколкових поранень, не сумісних із життям", - офіційно підтвердили у 128-й бригаді виданню Mukachevo.net.

У Facebook користувачі залишають десятки та історій про Золтана.

"Цей хлопчик сьогодні загинув. А ви продовжуйте слухати про примирення".

"Дитина за віком, чоловік по суті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулею в серце ворожий снайпер вбив 33-річного воїна АТО

"Вже несила просто. Якийсь ідіотизм: лайкаємо співчуття, обіцяємо пам'ятати. І живемо кожен своїм життям далі, а дитини немає і ніколи, ніколи, ніколи не буде! Прости нас, хлопчику! Бо це ми тебе відправили туди, всі гуртом. Ми всі - своїми діями чи бездіяльністю спричинилися до цієї війни".

"Читала, що звикаємо до смертей - ні, це неможливо! Такі хлопці гинуть!! Починаю вірити, що хтось спеціально вбиває світлих і кращих. Йому б жити і жити. Підлий час...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як дивитися в очі дружині, що казати дітям?" - 34-річний воїн загинув в АТО

"Цьому красивому сильному хлопцю не потрібен був "безвіз "- він угорець за національністю, з прикордонного міста. Вільно володів угорською. Міг спокійно перетинати кордон, виїхати на роботу в Євросоюз. Отримати без проблем і вид на проживання і паспорт в Угорщині. І в наш меркантильний час його б ніхто не засудив. Але він свою країну не залишив. він повірив, що його Батьківщина - це наша молода і не в усьому облаштована держава. Не можна забувати ці імена".

У 22-річного Золтана Балажа вдома залишилися дружина та 2-річна донька.

Пам'ятаємо: усі бійці АТО, які загинули упродовж червня. Імена, фотографії, історії воїнів.

Зараз ви читаєте новину «"З Україною в серці": 22-річний угорець загинув в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути