вівторок, 24 січня 2017 17:14

З травня на Україну чекає загострення бойових дій - експерт

З травня на Україну чекає загострення бойових дій - експерт
Gazeta.ua

2017 рік стане визначальним для України у протистоянні з Росією.

Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

"Цей рік буде важким і визначальним для України. Слід очікувати багато неприємних сюрпризів. Маємо несприятливу обстановку - слабкість Європи, невизначеність США. Росія тим часом робить акцент на політично-дипломатичну війну. Намагатиметься змінити владу в Україні. Воєнний важіль у цьому буде допоміжним", - сказав він.

В Україні впав рівень довіри до влади, вважає експерт. Це може зіграти на користь Росії.

"Перші півроку окупанти на Донбасі будуть здійснювати розвідку боєм. Продовжуватимуть війну низької інтенсивності, щоб виснажити наше суспільство. Щоб щоденні втрати на війні стали причиною внутрішніх заворушень в Україні. І вони справді можуть бути, враховуючи рівень падіння довіри до влади", - зазначив Бадрак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Масштабний наступ Росії буде, коли Путіна заженуть у глухий кут"

Він назвав три сценарії, за якими розвиватимуться події.

"Це змова Росії і США проти України. Збільшення конфронтації Росії і Заходу без урахування інтересів України. І створення антипутінської коаліції з урахуванням інтересів України. Будь який сценарій несе для України великий ризик збільшення військових атак. Загострення може статися у період з травня і до кінця літа.

Є дуже багато ознак майбутнього загострення. Росія відшукує нові кадри, збирає нових найманців. Але до травня Путін вибудовуватиме стосунки за новою адміністрацією США. У цей час наступу не буде", - заявив Бадрак.

Стратегічна мета Росії не змінювалася. "Влітку Москва може виставити Києву ультиматум: або підпорядковуєтеся нам, або масштабна атака", - каже російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.

Зараз ви читаєте новину «З травня на Україну чекає загострення бойових дій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути