вівторок, 19 серпня 2014 11:37

З рахунку важко пораненого воїна АТО вкрали 40 тис грн

З рахунку важко пораненого воїна АТО вкрали 40 тис грн
Фото: google.com.ua

Майже 40 тисяч гривень, зібраних благодійниками для допомоги 20-річному мешканцю Черняхівського району, який був важко поранений в зоні проведення антитерористичної операції, таємничо зникли з банківського рахунку.

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Житомирській області.

За фактом шахрайських махінацій міліція розпочала кримінальне провадження.

Днями в міліцію звернувся житель Черняхівщини, повідомивши про те, що з відкритого ним благодійного банківського рахунку зникла значна сума коштів. Заявник розповів, що гроші перераховували небайдужі громадяни для лікування його 20-річного сина, який отримав важкі поранення на Сході України, куди був мобілізований ще в квітні.

Зараз молодий чоловік перебуває в Одеському госпіталі у вкрай важкому стані: після оперативного втручання настала кома і у свідомість він не приходив.

Люди, за словами батька, відгукнулися на біду і допомагали, хто чим може. Всього вдалося зібрати близько 40 тисяч гривень. Проте одного разу з смс-повідомлення заявнику стало зрозуміло, що замість кількох десятків тисяч на рахунку залишилося лише кілька сотень. Перевірка балансу тільки підтвердила сумні підозри.

За фактом шахрайства ( ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України) правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Зараз міліціонери вживають вичерпних заходів щодо встановлення осіб, які не погребували заради власного збагачення скористатися чужою бідою і фактично відібрали у батьків надію швидко поставити на ноги сина.

За чинним кримінальним законодавством пройдисвітам загрожує відповідальність від накладення штрафних санкцій до обмеження волі строком до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «З рахунку важко пораненого воїна АТО вкрали 40 тис грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути