понеділок, 12 грудня 2016 16:03

"З мертвих бійців мародери знімають навіть ремені" - голова місії "Чорний тюльпан"

"З мертвих бійців мародери знімають навіть ремені" - голова місії "Чорний тюльпан"
фото:Тарас Подолян

Останки загиблих у Першій та Другій світовій війнах і зараз можна відшукати. Варто пройтися місцями боїв із металошукачем. Поряд із тілами бійців, загиблих у зоні АТО, не лишається нічого, бо повз них проходить кілька хвиль мародерів.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів голова місії "Чорний тюльпан" Ярослав Жилкін. Він здійснює пошук та ексгумацію військових, які загинули в зоні бойових дій.

"Останки загиблих у Першій та Другій світовій війнах і зараз можна відшукати. Варто пройтися місцями боїв з металошукачем. Дзвенять стріли гільз, каски чи гвинтівки.

Біля тіл, загиблих у зоні АТО, не лишається нічого, бо через них проходить кілька хвиль мародерів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла 600 бійців привезли зі сходу волонтери за рік

"Перші - ті, хто брав участь у бою. Після його завершення вони першим ділом швиденько пробігаються по особистих речах загиблих. Із мертвих знімають найцінніші речі: золоті ланцюжки, хрестики, обручки та персні. Слідом за переможцями на місце бою приходять тиловики - люди, які були поруч, але участі в бою не брали. Вони оглядають тіла більш ретельно. Забирають набої, гранати, гільзи. За ними йде третя хвиля мародерів - місцеве населення. Із мертвих бійців знімають усе, що може згодитися в господарстві. Забирають сухпайки, знімають навіть ремені", - додав Ярослав Жилкін.

Детальніше про те, як шукають тіла загиблих у зоні АТО, читайте в одному із найближчих номерів журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"З мертвих бійців мародери знімають навіть ремені" - голова місії "Чорний тюльпан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути