неділя, 29 квітня 2018 16:31

Вибухнув арсенал боєприпасів бойовиків, є жертви

Вибухнув арсенал боєприпасів бойовиків, є жертви
Від вибуху боєприпасів загинуло 2 боєвиків Фото: dostyp.com.ua

Від вибуху прихованого арсеналу бойовиків на Донбасі загинуло двоє і один поранений. Боєприпаси ховалися від російських кураторів і призначалися для продажу.

"Через нехтування правилами зберігання та поводження із боєприпасами на позиціях бойовиків детонували боєприпаси. Потужний вибух призвів до часткового руйнування позиції, загибелі двох та поранення одного військового. Руйнування масштабні. Для встановлення обсягів пошкоджень фортифікаційного обладнання противник застосував безпілотник.

Знищений вибухом склад боєприпасів до мінометів та різних видів стрілецького озброєння, приховувався від російських кураторів. Не обліковувався. Подібні "схрони" необхідні були їм для вирішення міжусобних розбірок, терактів на об'єктах цивільної інфраструктури та для продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові втратили на Донбасі новітню техніку - розвідка

Бойовики переклали відповідальність за вибух на сили АТО - на невловиму українську ДРГ, яка непомітно замінувала позицію. Очевидно таке виправдання не влаштувало російських кураторів. За фактом знищення позиції, призначене чергове розслідування, яке особисто контролює командувач 1 АК, який учора прибув на місце події", - повідомляє штаб АТО.

Протягом 28 квітня російські бойовики 61 раз відкривали вогонь по українських опорних пунктах. 4 бійців поранені, 3 отримали бойові травмування.

На Луганському напрямку позиції поблизу Новотошківського, агресор обстріляв із заборонених 122 мм артилерії, 120 та 82 мм мінометів. 122 мм артилерійські системи й озброєння танку противник застосував в районі Кримського, а міномети калібру 120 мм - під Троїцьким та Луганським. З 82 мм мінометів вогонь вівся по українських укріпленнях поблизу Причепилівки та Новозванівки, з гранатометів різних типів - біля Попасної та Луганського, з озброєння БМП - в районі Троїцького, а з стрілецької зброї - неподалік Новоселівки.

Зараз ви читаєте новину «Вибухнув арсенал боєприпасів бойовиків, є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути