Ексклюзиви
субота, 15 лютого 2020 14:39

Вибори в Криму та на Донбасі мають відбутися восени — Зеленський

Вибори в Криму та на Донбасі мають відбутися восени — Зеленський
Українська влада ставить перед собою завдання провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окупованими регіонами. Фото: zik.ua

Восени в Україні мають відбутися місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Наше бажання сьогодні – провести місцеві вибори по всій території України, включно з окремими районами Донецької і Луганської областей, у жовтні 2020 року. Хотілося б, щоб і на території Криму. Але зробити це без елементарних безпекових і політичних умов, порушуючи Конституцію України та міжнародні стандарти демократичних виборів, є неможливим для нас", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак про вибори на Донбасі: У нас є чіткий план

При цьому президент зазначив, що сьогодні російська сторона інформує світ, що у 2019 році на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу було видано 125 тис. російських паспортів.

"Я казав про це в Парижі і повторюю ще раз. Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані Україною, усім світом, легітимними. І вони не можуть бути такими, якщо пройдуть не за українським законодавством, під звуки пострілів та без контролю над українським кордоном", - наголосив Зеленський.

Про те, що місцеві вибори на Донбасі мали би відбуватися паралельно з голосуванням в Україні восени, раніше заявляв міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Це ідеальний варіант. Жодні незаконні формування не можуть взяти в них участі.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Криму та на Донбасі мають відбутися восени — Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути